Ambacht


Sinds 1963 bereiden wij dagelijks ambachtelijk ijs volgens het familierecept. Een kleine onthulling van dit recept; het gebruik van verse ingrediënten van hoge kwaliteit. IJs bereiden volgens traditie, toewijding en kwaliteit dat zijn de drie sleutelwoorden in onze ijskeuken. Wij selecteren onze leveranciers zorgvuldig en geloven in puur ijs zonder onnodige additieven. Constant op zoek zijn naar nieuwe smaken en verrassende smaak combinaties dat is de uitdaging.

Ingrediënten


Lekker ijs begint bij de juiste ingrediënten. IJsie Prima selecteert leveranciers die de beste kwaliteit leveren.  Bij voorkeur producten uit de buurt en als het moet uit andere windstreken. Onze hazelnoten importeren we zelf uit Italië. De familie Emanuel, die net als wij passie en liefde in hun product stoppen verbouwen in de Langa-Vallei in de Piemonte, ‘de streek van de beste hazelnoten’  25 hectare aan hazelnoten. Samen met Emanuel hebben wij een intense ‘roasting’ van de hazelnoten geselecteerd voor de verwerking in ons ijs. We vinden het mooi om te weten van wie en waar onze ingrediënten vandaan komen.

Hazelnoten Piemonte I.G.P.


Hazelnoten uit de Piemonte. Het microklimaat, de hoogte en de vruchtbare bodem maken dat deze hazelnoten zo intens van smaak zijn, daarom worden zij bestempeld als de beste hazelnoten ter wereld.

Hazelnoten uit deze streek worden beschermd met het oorsprongscertificaat. I.G.P. ‘Indicazione Geogracia Protetta’

De familie Emanuelle heeft 25 hectaren aan hazelnoten. Al  50 jaar verbouwd de familie hier met veel liefde hun hazelnoten.

Vers fruit


Ons aardbeienijs, begint met het gebruiken van de juiste aardbeien. Onze lokale leverancier teelt en plukt op steenworp afstand van onze ijssalon, en dat komt de kwaliteit ten goede. De aardbeien worden extra rijp geplukt, dat zorgt voor een lekkere zoete aardbei. En dat proef je terug in onze aardbeien sorbetijs. Onze sorbetijs soorten bevatten tot wel 70% fruit, is vetvrij én veganistisch, maar boven al erg lekker!

Smaken


Het assortiment aan smaken wisselt dagelijks en met de seizoenen mee. Uiteraard hebben wij onze klassieke smaken vast in de ijsvitrine, waaronder pistache Sicilië, vanille, hazelnoot en stracciatella naar opa Tichelaar zijn recept. We onderscheiden ons met unieke ijssmaken. Zo bereidde Kees jr. de prijswinnende ijssmaak ‘Spiced Coffee’ koffie ijs met kardemom en ving hij de smaak van de lente in een ijsbolletje met ‘Lente in de lucht’! Rozenijs gemarmerd met frambozen sorbetijs. ‘Willem van Oranje’ ooit bedacht ter ere van de inauguratie van onze Koning, nog steeds voor velen een favoriet en niet meer weg te denken uit ons assortiment. Zoveel lekkere smaken, heb jij ze al geproefd?

Allergieën


Wij hebben een groot assortiment aan gluten- en lactosevrij ijs. 

Veel van onze ijssmaken zijn standaard vrij van gluten, al ons sorbet ijs is op basis van water en daarom vegan verantwoord en lactosevrij.  Allergenen worden vermeld op de smakenbordjes. 

Meld je allergieën zo kunnen wij met extra aandacht je ijsje scheppen, zelfs op een gluten- en lactosevrije oubliehoorn. Wij bereiden ons ijs zeer zorgvuldig en doen ons uiterste best om sporen van allergenen uit te sluiten, echter kunnen wij dit niet garanderen.