In Callantsoog vier je iedere dag vakantie


Callantsoog is een prachtige badplaats aan de Noordzee. Het dorp ademt een bijzondere sfeer uit. Door de smalle duinenrij zijn strand en zee makkelijk te bereiken. De directe omgeving nodigt uit om ongestoord te ontspannen, heerlijk te wandelen of te fietsen. 

Omringd door zee, strand en duinen is het werkelijk alle seizoenen een paradijs voor bewoners, dagjesmensen en vakantiegangers. ‘s Winters genieten van het onstuimige kolkende Noordzeewater, ‘s zomers van de rustig kabbelende golven en de meeste zonuren van Nederland. Wie eenmaal met het plaatsje heeft kennisgemaakt, zal het beamen: Callantsoog? Dat is iedere dag vakantie!

“Er ligt als een parel in het West Friese land een dorpje door schoonheid omgeven. Het ligt aan de zee met z’n goudgele strand, het is prettig daar te leven. En als je er eenmaal naar toe bent gegaan, dan wil je er nooit meer vandaan!’ Dit zijn slechts een paar veelzeggende regels uit het Callantsoger volkslied.

In 2014 heeft Callantsoog een volledig nieuw Dorpsplein gekregen. Ruim opgezet en met een keur aan winkels, cafés en restaurants met sfeervolle terrasjes. Op heel het Dorpsplein en strand is Free WiFi. Je kunt in Callantsoog gratis parkeren op de ruime parkeerplaatsen in het dorp. Zorgeloos genieten van een dag aan het strand.

Met het gevarieerde winkelaanbod, de uitstekende eetgelegenheden, uitnodigende terrasjes, leuke strandtenten en prima vakantieaccommodaties heeft Callantsoog het helemaal. De evenementenagenda staat bol met activiteiten voor jong en oud, voor ieder wat wils. Met onder andere de wekelijkse braderie op woensdag, de kunstmarkt ‘Oog op Kunst’, het sportspektakel ‘Callantsoog on Wheels’ en als feestelijk en muzikaal hoogtepunt: ‘Oog op Pop’.

Wij wensen u een geweldige vakantie toe, met veel ijspret en strandplezier!

Bloeiend Zijpe


Wist je dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld rondom Callantsoog ligt? Waar vind je nog een prachtig, met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon?

Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is eenieder – van heel dichtbij – laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland rondom Callantsoog.

Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren midden in de fleurige en kleurrijke bloembollenvelden. 

Het Zwanenwater


Het Zwanenwater is toch wel het meest bekend om het jaarlijkse verblijf van de lepelaar. Ergens rond 1580 waren de eilanden ‘t Oghe’ en ‘Pethem’ gescheiden door de ‘Zipe’ een Geul waardoor het zeewater de achtergelegen wadden bereikte. Met het aanleggen van de Zijper-zeedijk werd er aan de landzijde een dijk gelegd waardoor de zee werd buitengesloten. De invloed van de Zee, de hoogteverschillen door de duinvorming, de natte valleien en droge duintoppen hebben voor een grote variatie gezorgd in zowel het planten als dierenleven. Het Zwanenwater bestaat uit een gebied van 600ha duingebied met daarin twee grote zoetwater meren. Deze meren zijn aan elkaar verbonden en zijn tezamen 8 kilometer lang. Er zijn meerder observatiepunten welke prachtig aan de rand van de meren zijn gelegen zodat water, riet, moeras, bos en roofvogels prachtig kunnen worden geobserveerd.